Geoteknik Zemin İncelemeleri Dersi Kapsamında Teknik Gezi Yapıldı

Geoteknik zemin incelemeleri dersinin yürütücüsü olan Öğretim Görevlisi Mutlu ŞİMŞEK hocamızın düzenlemiş olduğu teknik gezi Dr. Ögr. Üyesi Harun AKOĞUZ, . Gör. Dr. Adem IŞIK hocalarımızın ve öğrencilerimizin katılımları ile Erzincan ili merkezinde gerçekleşmiştir. Düzenlenen teknik gezide zemin incelemelerinin uygulamaya yönelik kısmı  öğrencilere anlatılarak teorik bilgilerin özümsenmesi hedeflenmiştir. Zemin etüd raporlarındaki veri raporu ve geoteknik raporunu hazırlayan mühendisler ile görüşülerek gerekli bilgiler alınmıştır. Ayrıca  tasarlanan yapı  yapılmadan önce zemin incelemesi çalışması  yapılan arazi de Standart penetrasyon deneyi (SPT),  laboratuvarda yapılacak deneyler için  zemin örnek alımı ve 2018 Türkiye Bina Deprem Yönetmeliginde yer alan yerel zemin sınıfının belirlenmesinde önemli bir faktör olan Vs kayma dalgası hızı ölçümünün nasıl yapıldığı uygulamalı olarak görülmüştür.