Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Tarafından Covid-19 Hastaları İçin Akıllı Bileklik Üretildi

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri Alihan YAŞAYAN, Ece Gizem AYTEMİZ, Furkan KURT, İrem Naz DEMİREĞEN ve Mine Nur CONKER karantina sürecindeki Covid-19 hastalarının takibi ve hastaların karantina süreçlerini en doğru şekilde geçirmelerini sağlamak amacıyla hasta takip bilekliği ürettiler. Giyilebilir bir cihaz olan bu bileklik karantina süreci başladığında hasta için gerekli sağlık ölçümlerini yapmaktadır.

Üniversitemiz ve Erzincan Belediyesinin desteklediği proje hakkında Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı ve proje danışmanı Doç. Dr. Naim Süleyman TINĞ yaptığı açıklamada çağımızın en güncel sorunlarından biri olan Covid-19 pandemisinde hasta takibi ve sosyal mesafe korunumu amacıyla geliştirdikleri bu ürünün aşağıdaki özelliklere sahip olduğunu vurguladı.

Ürün kişinin bilekliği takıp takmadığını kontrol edip takılmaması durumunda ve bileklik takılıyken de kişinin tam konumunu alıp bu konumun belirlenen karantina alanı içerisinde bulunup
bulunmadığını kontrol etmekte ve ilgili sağlık kuruluşuna bildirmektedir. Ayrıca bilekliği takılı olan iki kişinin sosyal mesafe sınırını korumak amacıyla kişiler arasındaki mesafeyi GPS kullanarak ölçüp sosyal mesafe sınırı aşıldığında bilekliklere ve ilgili sağlık kuruluşlarına uyarı gönderilmektedir. Son olarak
üretilen bileklik vücut ısısını kontrol ederek hastanın sağlık durumunu ilgili sağlık kuruluşlarına raporlamaktadır.

Haber Linki 1 için tıklayınız.
Haber Linki 2 için tıklayınız.