BÖLÜMÜMÜZ ÖĞRENCİLERİNİN DERS KAYITLANMA SÜRECİ HAKKINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Üniversitemizin Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 20. maddesinin 2. fıkrasında “Bir dersi alarak devam şartını yerine getiren öğrencilerin o dersi tekrar alması durumunda devam şartı aranıp aranmayacağına dersin yürütüldüğü bölümün önerisi üzerine ilgili kurul karar verir. Bu öğrenciler değerlendirmeye katılan her türlü sınav ve etkinlikten sorumludur.” hükmü bulunmaktadır.

Bu kapsamda yapılan görüşmeler neticesinde; Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığının önerisi üzerine, Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yürütülen tüm müfredatlardaki tüm dersler ve öğrenciler için; öğrencilerin bir dersi tekrar alması durumunda, daha önce ilgili dersten devam zorunluluğunu sağladığı takdirde, yeniden devam şartı aranmamasına ve kararın Bölüm Başkanlığına ve öğrencilere duyurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

Bu kapsamda kullanılacak başvuru dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.