Makine Mühendisliği Hakkında

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde 2010 yılında kurulmuştur. Bölümümüz, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, normal ve ikinci öğretim programı ile eğitime başlamıştır ve mevcut durumda Enerji, Konstrüksiyon ve İmalat, Makine Teorisi ve Dinamiği, Mekanik, Otomotiv ve Termodinamik Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bu anabilim dallarında; 3 Profesör, 1 Doçent ve 6 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere 9 Öğretim Üyesi ve 7 Araştırma Görevlisinden oluşan bir kadroya sahiptir. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle bölümde mevcut kayıtlı öğrenci sayısı 275’tir. Bölüme kayıt yaptıran öğrencilerimiz zorunlu derslerin yanında seçmeli dersler de almak sureti ile mezun olabilmek için 240 AKTS’yi tamamlamak zorundadırlar. Öğrenim süresi dört yıl olan Makine Mühendisliği Bölümünden öğrenciler, “Makine Mühendisi” unvanı ile mezun olmakta ve Makine Mühendisliği lisans diploması almaktadırlar.

Özgörev (Misyon)

Makine Mühendisliği Bölümü; ulusal ve uluslararası kuruluşların her kademesinde başarılı çalışmalarıyla kendini kabul ettirebilen, mühendislik bilgilerini toplumun gereksinimleri doğrultusunda kullanabilecek, günümüz ve geleceğin teknolojilerinin gelişimine yardımcı olabilecek, mesleğinin uygulamalarında etkin olarak yer alabilen, çevreye ve topluma duyarlı, mesleki etik değerlerine saygılı, yaratıcı, girişimci ve liderlik özelliklerine sahip, ulusal değerlere saygılı Makine Mühendisleri yetiştirmeyi görev edinmiştir.

Özülkü (Vizyon)

Üniversitemizin “Anadolu’da bir dünya üniversitesi olmak” vizyonunu sağlamak için bölümümüzün vizyonu;

–  Makine Mühendisliği alanında uluslararası düzeyde bilgi üreten

– Uluslararası ölçütlere uygun ve sürekli gelişimi esas alan eğitim sistemi ile iyi Makine Mühendislerini yetiştiren

– Bilgi üretimi ve araştırma çalışmaları ile ülkenin sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmasının gerçekleşmesi hedeflerine önemli katkılar sağlayan

– Toplumun yaşam standartlarının gelişimine ve ekonomik refahına önemli katkılar sağlayan, sürekli gelişen ve örnek gösterilen bir Makine Mühendisliği Bölümü olmaktır.

Bölümümüz Anabilim Dalları

• Enerji Anabilim Dalı