Program Hakkında
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (EEM) programında güç sistemleri, elektrik makinaları tasarımı ve kontrolü, güç dönüştürücüleri, katı hal elektroniği, sinyal işleme, bilgisayar destekli öğretim, elektromanyetik alanlar, antenler ve radar, aktif ve pasif mikrodalga sistemleri, memristör ve uygulamaları ile uğraşan, bilimsel bilgi birikimini gelişen teknoloji ile uyum içinde kullanan ve ileriye taşıyan mühendisler yetiştirilmesi hedeflenmiştir. Bu alanlarda elektrik-elektronik mühendisi yetiştirmeyi kendine ilke edinen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) EEM, öğrencilerine bu disiplini kazandırmaya yönelik bir programa sahiptir ve güncelliğini korumaktadır.
Eğitim
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün amacı, elektrik ve elektronik düzen ve sistemlerin analizi, tasarımı, araştırma, geliştirme ve üretimi ile ilgili çalışmalar ve süreçler konusunda mühendis adayı öğrencilere mesleki ve teknik bilimsel bilgi birikimi kazandırmaktır.
Lisans Programımız
Bölümümüz üniversite yerleştirme sistemine göre öğrenci almaktadır. Bölümümüzde normal öğretim süresi 4 yıl (8 yarıyıl) olup, 4. yarıyılın sonundan itibaren yaz aylarında öğretim süresi boyunca toplam 40 işgünü staj (pratik çalışma) yapılması zorunludur.
Anabilim Dalları
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde
- Devreler ve Sistemler Teorisi
- Elektrik Makinaları
- Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği
- Elektronik
- Haberleşme
- Kontrol ve Kumanda Sistemleri
olmak üzere 6 anabilim dalı bulunmaktadır.
Lisansüstü Programlarımız
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün EBYÜ Fen Bilimleri Enstitüsünde açtığı Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans ve doktora programları bulunmaktadır.
Araştırma Alanlarımız
- Elektrik Makinaları
- Güç Elektroniği
- Analog ve Sayısal Tümdevre Tasarımı
- Mikrodalga Devre ve Sistemler
- Uydu Haberleşmesi
- Anten Tasarımı ve Uygulamaları
- Dinamik Sistemler
- Radar ve Uzaktan Algılama
- Sezim ve Kestirim Teorisi
- Katı Hal Elektroniği
- Yapay Sinir Ağları
- Sinyal İşleme
- Optoelektronik
- Robotik
- Memristör
- Bilişsel Radyo